COMENZI SI INFORMATII:    

Foraje puturi apa Ilfov

foraje puturi ilfov

Judeţul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de 1997) este un judeţ din România, ce înconjoară municipiul Bucureşti.
Judeţul Ilfov, actualmente cel mai mic judeţ al României, se află în Câmpia Română. În monografia României din 1972 sunt menţionate ca vecine ale Judeţului Ilfov, judeţele Ialomiţa la est, Buzău, Prahova şi Dambovita la nord, Giurgiu la vest şi Călăraşi la sud. De asemenea, se precizează că acesta se întinde pe o suprafaţă de 8.225 km², fiind în dimensiunea pe care o deţinea atunci, al cincilea ca mărime din România. Nouă ani mai târziu, al cincilea judeţ al României ca suprafaţă, a fost dezmembrat în avantajul judeţelor limitrofe şi micşorat la o unitate teritorial-administrativă care înconjoară zona capitalei, sub numele de Sectorul Agricol Ilfov.

În 1997, legea nr. 50/97 a schimbat denumirea de Sectorul Agricol Ilfov în Judeţul Ilfov, revenind deci la denumirea veche, dar nu la dimensiunile de dinainte de 1972. Judeţul Ilfov cuprinde 34 de aşezări rurale şi opt oraşe: Buftea (reşedinţa oficială, deşi administraţia îşi are sediul în Bucureşti), Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Pantelimon, cu peste 1.593 km².

Judeţul se găseşte în regiunea de sud-est, chiar în centrul Câmpiei Române, lângă Bucureşti. Coordonatele sale goegrafice sunt 44°17’ – 44°46’ latitudine nordică şi 25°52’ – 26°27’ longitudine estică. În ziua de astăzi, Ilfov se învecinează cu judeţele Prahova (N), Dâmboviţa (V), Giurgiu (S-V) şi Ialomiţa şi Călăraşi (E). Clima este temperat-continentala cu o medie anuală a precipitaţiilor de 460-500 mm. Râuri importante sunt Dâmboviţa şi Colentina (care aprovizionează cu apă oraşul Buftea), iar lacuri importante sunt Cernica, Snagov şi Căldăruşani în partea nordică a judeţului. Judeţul este străbătut şi de râul Ialomiţa împreună cu afluentul său Gruiu.


Traduceri legalizate Traduceri autorizate