Logo
0723.746.829         contact@forajeputuri-apa.ro
Foraje Puturi Apa
Foraje Puturi Apa
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Adanciri puturi

Suna acum si profita de promotiile lunii Octombrie

Afla totul despre lucrarile de adancire puturi


Forajele de puturi ape sunt cea mai buna solutie pentru toti cei care locuiesc la case din zone extravilane, pentru a se asigura necesarul de apa potabila de buna calitate. Exista totusi posibilitatea ca dupa o anumita perioada sa aiba loc un fenomen de scadere a debitului de apa sau o deteriorare a calitatii apei extrase din subteran, fie prin aparitia unui miros specific, fie a unei culori ciudate. In aceste cazuri, cea mai buna solutie este aceea de a apela la firme specializate in adanciri puturi. Specialistii sunt cei mai in masura sa determine ce a dus la aparitia acestor situatii neplacute, ei luand cea mai potrivita decizie, de adancire si prelungire a putului, de curatare sau de inlocuire a filtrelor.

Aceasta lucrare de adancire puturi necesita costuri destul de mari, insa ele nu pot fi specificate de firma de foraje puturi decat in momentul in care se ajunge la fata locurilor si se efectueaza anumite studii hidrografice.

Lucrarile de adancire puturi sunt extrem de frecvente in cazul forajelor de puturi de mica adancime si mai rar in cazul celor medii sau de mare adancime.


Cand este necesar sa iei decizia de adancire a putului existent?


Exista mai multe situatii cand singura solutie pentru a te putea bucura in continuare de apa potabila este lucrarea de adancire puturi. Printre acestea se pot mentiona:

  • Reducerea debitului de apa


Fie pentru ca este redus debitul unui izvor, fie pentru ca scade cantitatea de apa freatica, acest lucru se va vedea la debitul de la pompa. Indiferent de scopul utilizarii apei, aceasta scaderea poate avea repercursiuni asupra vietii normale si singura metoda de remediere este lucrarea de adancire puturi. Exista si posibilitatea de a fora un nou put de apa, insa acesta va necesita costuri mai mari si o perioada mai mare de timp pentru efectuarea lucrarii.


Poluarea unui strat de suprafata


Straturile de sol de la suprafata sunt expuse riscului de poluare, din diverse motive( deversarea unor substante toxice, izolarea necorespunzatoare a foselor septice, alunecarile de teren, inundatii sau depozitarea neconforma a deseurilor). Datorita acestor motive naturale sau artificiale, se poate contamina panza freatica si sursa de apa din put este compromisa si contaminata.


Cum are loc procesul de adancire puturi?


Pentru a putea efectuarea operatiunii de adancire puturi, trebuie urmati anumiti pasi, si anume:

  • Spargerea partii inferioare a forajului
  • Adancirea forajului pana la lungimea dorita cu ajutorul unei sape de foraj


Totusi, reusita in acest caz nu este asigurata decat in cazul in care se va face in prealabil un studiu hidrografic pentru a avea o certitudine asupra situatiei.


Ce riscuri exista in cazul adancirii putului?

  • Avantajele pe care le poate aduce lucrarea de adancire puturi sunt evidente, insa, in anumite cazuri, este foarte posibil sa aiba loc si anumite complicatii mai severe, printre care:
  • Distrugerea tubulaturii existente, caci in momentul sapaturilor se pot sparge tevile de pvc
  • Deplasarea filtrelor naturale realizate din margarit in momentul realizarii forajului putului, ceea ce va duce la nisiparea putului
  • Lucrarea de adancire puturi poate sa nu intalneasca panze freatice si debitul de apa va ramane neschimbat sau chiar se va putea reduce.


Firma specializata cu care vei decide sa colaborezi este cea mai in masura sa ia decizia corecta si sa iti ofere cele mai bune sfaturi, astfel incat sa te poti bucura din nou de apa de cea mai buna calitate.Contacteaza-ne

Foraje Puturi Apa

0723.746.829

0732.561.589

0760.957.395

contact@forajeputuri-apa.ro

www.forajeputuri-apa.ro

Trimite mesaj