Logo
0723.746.829         contact@forajeputuri-apa.ro
Foraje Puturi Apa
Foraje Puturi Apa
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Denisipari puturi

Suna acum si profita de promotiile lunii Octombrie

Ce trebuie sa afli despre operatiune de denisipare puturi?


Daca te afli printre cei care au ales sa nu colaboreze cu o firma specializata si cu experienta in realizarea unor foraje puturi apa, cel mai probabil, dupa o anumita perioada de timp, te vei lovi de aparitia unor probleme, printre care cea de nisipare a putului, care apare datorita unor lucrari executate neglijent sau in graba.


Ce inseamna denisiparea puturilor de apa?


Operatiunea de intretinere a putului, care presupune eliminarea depunerilor de nisip ce apar in interiorul acestuia, dupa efectuarea forajelor de puturi apa poarta numele de denisipare. Aceasta operatiune depinde in mare parte de tipul de sol unde a fost realizat forajul de apa, dar si de miscarile apei subterane.

Cele mai importante daune posibile, atunci cand nisipul apare in interiorul putului sunt legate de defectarea pompei submersibile si de diminuarea calitatii acesteia, dupa o anumita perioada de utilizare.

Putul de apa este realizat atunci cand se doreste extragerea apei subterane, de o calitate foarte buna, prin intermediul pompelor submersibile. Spre deosebire de acestea, fantanile sunt mai usor de realizat, iar apa poate fi extrasa in diverse moduri. Totusi, in cazul fantanilor, calitatea apei lasa de dorit datorita poluarii. Acesta este si motivul pentru care, cei mai multi dintre aceia care doresc sa isi construiasca sau sa cumpere o casa intr-o zona extravilana, vor necesita realizarea unor lucrari de foraje puturi, pentru a-si asigura necesarul zilnic de apa.

Daca lucrarile de foraje nu au fost efectuate de o firma specializata in astfel de lucrari, cel mai probabil operatiunile care trebuie urmate nu vor fi realizate corect si vor aparea daune datorita nisipului, care va ingreuna extragerea apei si va deteriora filtrele existente.

Pentru denisipare, este necesara o pompa, insa lucrarea in sine incepe doar atunci cand se stabileste exact care este tipul de nisip din stratul acvifer, caci debitele pomparii trebuie stabilite in functie de consistenta nisipului.


Ce efecte are procesul de denisipare?


Pentru denisipare, gura forajului poate fi mentinuta atat deschisa, cat si inchisa, iar rezultatul va fi o permeabilitate sporita in jurul filtrului. Pentru aceasta operatiune se va folosi fie o pompa aer-lift, fie una mamut.

In urma acestei operatiuni, extragerea apei va putea fi efetuata mult mai usor, crescand calitatea si debitul apei care poate fi pompata.

Aceasta procedura de denisipare trebuie efectuata doar in cazul in care este necesar acest lucru, insa, la fel ca si in cazul efectuarii forajelor de puturi apa, este necesar sa se apeleze la serviciile unei firme specializate.


Cat costa operatiunea de denisipare puturi?


Pentru aceasta operatiune de denisipare nu exista un pret standard, caci aceasta lucrare depinde de fiecare foraj in parte. In functie de de adancimea si diametrul putului, de nivelul depunerilor, materialul de tubare sau numarul de filtre va depinde costul acestei operatiuni.

Firmele specializate in aceasta operatiune de denisipare puturi vor trebui ca la finalul lucrarilor sa realizeze un raport privind procedura in sine, dar si anumite grafice ce vor evidentia modificarile aparute in functionarea forajului.

Totusi, efectivitatea operatiunii de denisipare a forajelor de apa este legata de denivelarea sau debitul zonei, de aceea nu se poate garanta ca aceasta lucrare este una durabila.Contacteaza-ne

Foraje Puturi Apa

0723.746.829

0732.561.589

0760.957.395

contact@forajeputuri-apa.ro

www.forajeputuri-apa.ro

Trimite mesaj