Logo
0723.746.829         contact@forajeputuri-apa.ro
Foraje Puturi Apa
Foraje Puturi Apa
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Foraje puturi

Suna acum si profita de promotiile lunii Octombrie

Ce trebuie sa stii despre foraje puturi apa, inainte de a te apuca de aceasta lucrare?


Cumpararea sau constructia propriei case este una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua, datorita numeroaselor avantaje si optiuni pe care ti le ofera o astfel de locuinta intr-o zona extravilana. Trebuie totusi sa nu uiti si de principalul dezavantaj existent, si anume, lipsa apei curente.

Solutia iti este insa la indemana, caci firme specializate in astfel de lucrari te pot ajuta cu realizarea unor foraje puturi apa, care prin intermediul unor pompe submersibile iti pot asigura necesarul de apa potabila in fiecare zi.

Exista anumite aspecte pe care trebuie totusi sa le iei in considerare inainte de a te apuca de acest tip de lucrare de forare, toate acestea fiind explicate in cele ce urmeaza.


Tine cont de zona unde se afla casa


Daca doresti sa iti construiesti casa intr-o anumita zona si cauti terenuri de vanzare, este important sa iei in calcul inca de la inceput aceasta lucrare de forare puturi apa, pentru a afla care este adancimea la care se afla apa si ce tip de sol este in zona respectiva. Poti pune intrebari proprietarului terenului, vecinilor sau poti chiar cere ajutorul unor specialisti care sunt in masura sa realizeze un studiu hidrogeologic.


Ce ar trebui sa stii despre un foraj de apa?


Daca apa se afla la o adancime de minim 15 metri, atunci putul forat este singura solutie pentru a beneficia de apa in propria gospodarie. Diametrul putului are de regula intre 160 si 315 mm si apa este extrasa prin intermediul pompelor submersibile.

Pentru a realiza un foraj de apa este necesar sa se parcurga cateva operatiuni tehnologice, printre care:

  • In apropierea viitorului put se sapa doua gropi mai mici sau una mai mare, ce poarta numele de batal, in aceasta avand loc decantarea noroiului de foraj
  • Se foreaza gaura primara si se scoate detrisul cu ajutorul noroiului bentoloc, care va stabiliza si peretii putului
  • Are loc operatiunea numita carotaj electric, pentru a afla daca exista apa. In cazul in care raspunsul este negativ sau nu exista suficienta apa, lucrarile de forare se opresc
  • Un raspuns afirmativ va duce la continuarea lucrarilor, avand loc tubarea si intoducerea margaritului, apoi va avea loc denisiparea, mai exact pomparea apei din put pentru un anumit numar de ore. In acest fel va avea loc circulatia apei si eliminarea nisipului din zona de captare.


Cine trebuie sa se ocupe de realizarea forajelor puturi apa?


Urmarind pasii si operatiunile necesare pentru realizarea unui foraj de apa, vei intelege cel mai probabil ca acestea nu pot fi efectuate decat de specialisti si firme autorizate cu experienta.

De ce trebuie sa nu alegi prima firma sau persoana care iti propune realizarea lucrarii la un tarif foarte mic fata de cat ar fi normal sau a cuiva care iti garanteaza din start reusita? Pentru ca, in mare masura, garantarea existentei sau a calitatii apei nu poate avea loc decat dupa inceperea lucrarilor si astfel, risti sa platesti o suma mare de bani pentru nimic.

O firma specializata in executarea forajelor va tine cont de fiecare pas al lucrarii, va utiliza aparatura potrivita si va face analiza apei la finalul lucrarii. Mai mult, vei putea incheia un contract cu aceasta firma care va trebui respectat si, cel mai probabil, vei beneficia si de garantie.Contacteaza-ne

Foraje Puturi Apa

0723.746.829

0732.561.589

0760.957.395

contact@forajeputuri-apa.ro

www.forajeputuri-apa.ro

Trimite mesaj