Logo
0723.746.829         contact@forajeputuri-apa.ro
Foraje Puturi Apa
Foraje Puturi Apa
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Puturi absorbante

Suna acum si profita de promotiile lunii Februarie

Puturile absorbante: cea mai eficienta solutie de evacuare a apei


Pe langa forajele de puturi de ape subterana mai pot fi realizate si foraje de puturi absorbante, al caror scop principal este acela de a coopta o cantitate de apa din diverse surse(precipitatii, drenajul altor ape, instalatia pompelor de caldura, etc.). Mai exact, un astfel de put absorbant are rolul de a absorbi apa in pamant din diverse surse.

Puturile absorbante sunt cea mai eficienta si usor invaziva metoda de evacuare a apei si sunt recomandate pentru cantitati mici sau medii de apa.


Cum trebuie realizat un put absorbant?


Puturile absorbante trebuie sa beneficieze de un foraj pana la nivelul panzei freatice acvifere, astfel incat sa poata retine o cantitate mult mai mare de apa. Capacitatea de captare a apei depinde in mare parte de adancimea forajului si de zona geografica unde este realizat.

De obicei, un put absorbant poate capta debite intre 1000 si 4000 litri pe ora, existand si exceptii, atunci cand cantitatea de apa este mai mare.

Pentru a realiza un put absorbant este nevoie sa se introduca in sol un tub cu sau fara fante laterale, acesta fiind umplut cu materiale filtrante. Datorita acestora, apa este infiltrata in sol, iar apoi trece printr-un numar de filtrari si purificari, pe masura ce traverseaza putul si solul. La final este preluata in panza freatica.


Care sunt caracteristicile puturilor absorbante?


La fel ca si in cazul forajelor de puturi apa potabila, de realizarea puturilor aborbante se ocupa tot firmele specializare in foraje puturi, acestea detinand experienta si cunostintele necesare despre nivelurile panzelor freatice.

In cazul puturilor absorbante, este esential sa se tina cont de dimensiunea fantelor de la filtru, care trebuie sa fie mai mare decat cea aleasa pentru un foraj put de apa.

In ceea ce priveste margaritul, acel pietris utilizat cu rol de filtrare, este recomandat sa se aleaga unul al carui diametru este intre 3 si 7 mm.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont la realizarea unui put absorbant este presiunea hidrostatica a stratului unde ajunge apa, cel mai recomandat fiind ca nivelul acesteia sa fie cat mai mic.


Cum se intretine un put absorbant?


Puturile absorbante trebuie intretinute permanent, fiind nevoie de evaluari periodice pentru a descoperi daca exista anumite probleme. Tine cont insa de faptul ca de intretinerea acestuia nu trebuie sa se ocupe decat o firma specializata, care detine suficienta experienta.

Pentru a te putea bucura de un put absorbant pentru o perioada cat mai mare de timp, este recomandat ca inca de la inceput sa se investeasca in materiale de cea mai buna calitate, dar si sa se colaboreze cu o echipa de specialisti ce au experienta in forajele de puturi.

De obicei, pentru realizarea unui put absorbant se utilizeaza tuburi din beton armat si nearmat, de diferite dimensiuni.

Este important sa stii, inca de la inceput, ca aceste puturi absorbante au rolul de a prelua anumite cantitati de apa, astfel incat aceasta sa nu mai balteasca la suprafata pamantului. Si tine cont de faptul ca existenta unui astfel de put este vitala atunci cand se doreste vanzarea unui anumit teren unde apar frecvent probleme datorita apei.Contacteaza-ne

Foraje Puturi Apa

0723.746.829

0732.561.589

contact@forajeputuri-apa.ro

www.forajeputuri-apa.ro

Trimite mesaj